12 Mart 2009 Perşembe

Keşkül Tarifi




Keşkül

Tatlımın Malzemeleri
6 bardak süt
1,25 bardak şeker
1 kahve fincanı pirinç unu
150 gr iç badem
1 bardak su
yarım kahve kaşığı tuz
Üzeri için; 100 gr badem
hindistan cevizi

Tatlımın Tarifi
Bademleri sıcak suda bir taşım kaynatmak yardımı ile kabuklarını soyarım. 100 gr süslemek için ayırırım. Kalan kısmını macun haline gelinceye kadar döverim. Diğer tarafta tencereye sütü koyup kaynatırım. Bir bardağın alıp macun halindeki badem ile karıştırırım. Tümünü süzgeçten geçiririm. Kalan süt, tuz ve bir bardak suda eritilmiş pirinç ununu ilave edip 10 dakika pişiririm. Sonra şeker ile sütü bademleri boza kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiririm. Koyulaşınca servis kaselerine alıp üzerine ayırdığım badem ve hindistan cevizini serperim. Soğuduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: