24 Nisan 2009 Cuma

Biberli Domatesli Makarna Tarifi

Biberli Domatesli Makarna

Makarnamın Malzemeleri

  • 3 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı kekik
  • 6 yaprak fesleğen
  • 4 sarmısak
  • 500 gr makarna
  • 600 gr domates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 büyük boy sivribiber
  • karabiber
  • tuz
Makarnamın Tarifi

Izgarada sarmısakları pişiririm ve yumuşadığında çıkarıp bir kenarda bekletirim. Yıkayıp kuruladığım biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közlerim. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika süre ile dinlenmeye alırım. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını çıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrarım. Saldıkları suyu bir kapta toplarım. Domatesleri yıkayıp ikiye bölerim, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartırım. Sonra domatesleri soyup, çekirdeklerini çıkarırım ve doğrarım. Sarmısakları soyup, çatalla ezerim ve bir kenarda beklettiğim biber suyuna katarım. Zeytinyağı, kekik ve elimle ufaladığım fesleğeni de katarım. Tuz ve karabiberi eklerim. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığım biberleri de eklerim. Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlarım. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığım makarnanın üzerine sosu gezdiririm ve servis yaparım.

Hiç yorum yok: