Biberli Domatesli Makarna
Makarnamın Malzemeleri
- 3 defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı kekik
- 6 yaprak fesleğen
- 4 sarmısak
- 500 gr makarna
- 600 gr domates
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 büyük boy sivribiber
- karabiber
- tuz
 Izgarada sarmısakları pişiririm ve  yumuşadığında çıkarıp bir kenarda bekletirim. Yıkayıp kuruladığım biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közlerim. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika süre ile dinlenmeye alırım. Soyup  ikiye ayırdıktan sonra damarlarını çıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrarım. Saldıkları suyu bir kapta toplarım. Domatesleri yıkayıp ikiye bölerim, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartırım. Sonra domatesleri soyup, çekirdeklerini çıkarırım ve doğrarım. Sarmısakları soyup, çatalla ezerim ve bir kenarda beklettiğim biber suyuna katarım. Zeytinyağı, kekik ve elimle ufaladığım  fesleğeni de katarım. Tuz ve karabiberi eklerim. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığım biberleri de eklerim. Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlarım. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığım makarnanın üzerine sosu gezdiririm ve servis yaparım.
Izgarada sarmısakları pişiririm ve  yumuşadığında çıkarıp bir kenarda bekletirim. Yıkayıp kuruladığım biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közlerim. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika süre ile dinlenmeye alırım. Soyup  ikiye ayırdıktan sonra damarlarını çıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrarım. Saldıkları suyu bir kapta toplarım. Domatesleri yıkayıp ikiye bölerim, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartırım. Sonra domatesleri soyup, çekirdeklerini çıkarırım ve doğrarım. Sarmısakları soyup, çatalla ezerim ve bir kenarda beklettiğim biber suyuna katarım. Zeytinyağı, kekik ve elimle ufaladığım  fesleğeni de katarım. Tuz ve karabiberi eklerim. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığım biberleri de eklerim. Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlarım. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığım makarnanın üzerine sosu gezdiririm ve servis yaparım.
 
 
 Kayıtlar
Kayıtlar
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder