18 Nisan 2009 Cumartesi

Böğürtlenli Pasta Tarifi



Böğürtlenli Pasta

Pastamın Malzemeleri
  • 3/4 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 kilo böğürtlen
  • 10 çorba kaşığı margarin
  • yarım çaykaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı şekerli su
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 kilo vanilyalı dondurma
  • 1 su bardağı çiğ krema

Pastamın Tarifi

Fırını 175 dereceye ayarlarım. Margarini eritip, soğumaya alırım. Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozununu karıştırıp bu karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getiririm. Bu hamuru 3 parçaya bölerim ve ince yuvarlaklar yaparım. 10 dk. kadar pişirip, soğuturum. İlk katın üstüne, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyarım. Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştiririm. Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yaparım.

Hiç yorum yok: