6 Mayıs 2009 Çarşamba

Kısır Tarifi



Kısır

Malzemeler
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 limon suyu
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • marul, 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 kuru soğan, 2 domates
  • 1 demet maydanoz, 10 dal nane
  • 1 bağ taze soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı
Tarifi

Kuru soğanları, zeytinyağında hafifçe pembeleştirip, salça eklerim ve ezerim. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu ve ufak ufak doğranmış domatesleri eklerip, pişirmeye devam ederin ve su ilave ederim. Ateş kısıp, bulgur suyunu çekince ocaktan alırım. Ufak ufak doğranmış taze soğan, maydanoz ve nane ilave ederim. Limonu ilave edip karıştırırım ve daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: