12 Mayıs 2009 Salı

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 tutam tuz
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Şerbeti için :
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 500 gr şeker
Tatlımın Tarifi

Önce şerbeti hazırlamaya başlarım. Suyu tencereye alırım, şekeri katarım, kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırırım. 1-2 taşım daha kaynatırım. Ocaktan alıp, soğumaya bırakırım. Tereyağı ve suyu tencereye alırım. Su kaynayınca unu azar azar ilave ederim. Karıştırarak 5 dakika pişiririm. Ateşten alıp soğumaya bırakırım. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma eklerim. Elim ile yoğururum. Sıkma torbasına doldururum. Sıvıyağı hafifçe kızdırırım. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkarım. Sallayarak kızartırım. Soğuk şerbetin içine alırım. 20 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıp servis ederim.

Hiç yorum yok: