2 Mayıs 2010 Pazar

Enginar Salatası Tarifi

Enginar Salatası

Salatamın Malzemeleri

  • 6 içli iri enginar
  • yarım kaşık un
  • 2 limon
  • 3 patates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • tuz

Salatamın Tarifi

Önce enginarların taç yapraklarını sıyırarak koparırım. Saplarını dibinden keserim. Fazla derinleşmeden soyarım. İçlerini kaşıkla çıkarırım. Unlu ve tuzlu su ile haşlayıp, servis tabağına alırım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu gezdiririm. Haşlanmış patatesleri soyup püre yaparım. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırıp, enginarların içine doldururum. Zeytin, turşu, maydanoz veya bezelye ile süsleyip servis ederim .

Hiç yorum yok: