13 Mayıs 2009 Çarşamba

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava

Tatlımın Malzemeleri

Hamuru İçin;

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt, tuz
Yufkaları Açmak İçin;
  • 1 kase nişasta
İçine:
  • 250 gr margarin, yarım kg Ceviz
Üstüne:
  • 250 gr margarin, 7 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su, yarım Limon

Tatlımın Tarifi

Öncelikle 7 su bardağı şeker ile 8 su bardağı suyu kaynatıp, içine yarım limonu sıkarım. Yarım kg un, 3 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırırım. Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur olana kadar yoğururum. 30 dakika kadar dinlendiririm. Daha sonra, hamurdan 30 tane ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serperim ve oklava ile açarım. İçine koymak için 1 paket margarini eritirim. Bir tepsinin içine 1 yufkayı sererim. Üzerine erittiğim margarinden bir miktar serperim. Üzerine ikinci yufkayı sererim. Aynı şekilde yine yağ serperim. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serperim. Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serperim. Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitiririm ve baklavayı uzunlamasına keserim. Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine keserim. Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökerim. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar kızartırım. Fırından çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğum şerbeti baklavanın üzerine dökerim ve soğuduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: