Hanım Göbeği
Tatlımın Malzemeleri
- kızartmak için ayçiçek yağı
- 100 gr margarin
- 4 yumurta
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- çeyrek limonun suyu
- tuz
Tatlımın Tarifi
3 Su bardağı su ile şekeri kaynatıp, köpüklerini alırım ve limon suyu ekleyip, koyulaşınca ateşten alırım. Bir tencereye, 2 bardak su, margarin ve tuz koyup kaynatırım. Elenmiş unu katıp, karıştırarak pişiririm, tencereye yapışmayacak kıvama gelince ateşten alırım. Ilıyınca yumurtaları kırıp iyice karıştırırım. Bu hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırırım ve yağlanmış avucumun arasında yuvarlatıp yassıltırım. Parmaklarım ile ortasından delik açarım. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra ısıtılmış yağa koyup tavayı sallayarak pembe renkte kızartırım. Çıkarttıklarımı kağıt üzerine koyarım. Daha sonra şuruba koyarım ve birkaç kere karıştırıp 5 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alıp servis ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder