12 Mart 2009 Perşembe

Açma Tarifi




Açma

Açmamın Malzemeleri

3 bardak sıcağa yakın ılık süt
1 bardak sıvıyağ
yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz
38 gr yaşmaya
üstüne ; 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık çok çok soğuk su

Açmamın Tarifi

Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritirim. Maya köpürdükten hemen sonra, öbür malzemeleri de ekleyip, karıştırırım. En son ununu ilave ederim. Yumuşak bir hamur elde ederim. Bolca içini sıvı yağla yağladığım plastik kaba koyarım, içinde döndürüp her yanının yağlanmasını sağlarım. Üstüne de yağ sürüp dolaba koyar ve mayalanmasını beklerim. Mayalanan hamurun üstüne 5 defa ezmeden bastırırım. Dolapta beklettiğim hamurun oda ısısına gelmesini beklerim. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini veririm. Üstüne güzelce yumurta ve su karışımını sürerim. Hamuru tepside ne kadar bekletirsem o kadar güzel olur. Sabah tepsiye koyup akşam pişiririm. Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: