12 Mart 2009 Perşembe

Sarığı Burma Tarifi



Sarığı Burma

Tatlımın Malzemeleri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kg un
250 gr nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ-margarin karışımı
yarım fincan sirke
tuz
250 gr dövülmüş ceviz
125 gr margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kg şeker (şerbet için)
su ve limon (şerbet için)

Tatlımın Tarifi

Bir kabın içinde unun ortasını havuz şeklinde açarım ve içine yağ, kabartma tozu, 1 fiske tuz ve sirkeyi katarım. Bu karışıma su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edip 5 dk kadar dinlendiririm. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırırım. Nişasta ile açabildiğim kadar ince yufkalar açarım. Arasına dövülmüş cevizi serperim. Yufkayı oklavaya dolayıp büzerim. Oklavadan çıkarıp tepsiye dizerim. 125 gr margarini, yarım su bardağı sıvıyağı iyice eritip burmaların üzerine dökerim. Yarım saat dinlendirdikten sonra fırına sürerim. Kızarınca fırından çıkartırım. 1 kg şeker, yarım limonun suyu ve şekerin üzerine çıkıncaya kadar suyu bir tencerede kaynatırım. Pişirip, soğuttuğum burmanın üzerine, ılık şerbeti dökerim. Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: