12 Mart 2009 Perşembe

Hamur Tatlısı Tarifi




Hamur Tatlısı

Hamur Tatlımın Malzemeleri

1 su bardağı un
250 gram sadeyağ (kızartmada kullanılacak)
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
çeyrek limon
1 kaşık tereyağı
yarım bardak su(hamura konacak)
su
1 su bardağı su (şekere konacak)

Hamur Tatlımın Tarifi

Kap içinde bir kaşık yağı eritirim. Yarım bardak su, birazcık tuz ekleyip kaynatırım. Elenmiş bir bardak unu, kaynar suya koyup karıştırırım. Kısık ateşte hamuru 10 dk alt üst ederek pişiririm. El dayanacak derecede soğuduktan sonra 2 yumurta kırıp iyice yoğururum. Pişirilecek kaba 250 gram yağ koyarım ve hamura şekil verip yuvarlarım, yağı katarım ve orta ateşte ağır ağır kızartıp kevgire çıkarırım. Bir bardak su ile kaynamış koyu, soğuk şeker içine hamurları atarım. Şekeri çektikten sonra tabağa çıkarıp servis yaparım.

Hiç yorum yok: