12 Mart 2009 Perşembe
Supangle Tarifi
Supangle
Tatlımın Malzemeleri
6 yumurta
6 kahve fincanı un
1 limon kabuğu rendesi
3 çeyrek bardak pudra şekeri
Kreması için; 6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 yumurta
2 kahve kaşığı vanilya
50 gr çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı un
Tatlımın Tarifi
Yumurtaların aklarını sarılarını birbirinden ayırırım. Sarısını pudra şekeri ile birlikte koyulaşana kadar çırparım. Diğer tarafta beyazları köpük haline gelene kadar çırparak karıştırırım. Sonra beyazları, unu ve sarıları karıştırırım. Sonra bu karışımı sıkma torbasına koyup, yağlanıp unlanmış tepsiye şekerpare büyüklüğünde yuvarlaklar olarak sıkarım. Sonra fırına verip 20 dk pişiririm. Diğer yanda krema için hazırladığım sütü bir tencereye koyarım ve şekeri içinde eritirim. 4 yumurtayı çırparak eklerim. Unu yavaş yavaş yediririm. Vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek hepsini iyice karıştırıp birbirinin içinde eritirim. Sonra orta ısıdaki ateşte 10 dk koyulaşana kadar pişiririm. Daha sonra soğuturum. Fırından aldığım pişmiş hamurları çift çift ayırırım. Herbirinin arasına bu kremadan sürerim. Kalan kremayı artan iki bardak sütü ve çikolatayı ekleyerek hafif ateşe ısıtırım. Ateşten alıp ılınınca servis tabağına alınmış olan kremalı yuvarlakların üzerine dökerek servis yaparım.
Etiketler:
supangle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder