12 Mart 2009 Perşembe

Yağlı Kağıtta Hamsi Tarifi




Yağlı kağıtta Hamsi

Balık Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 kg hamsi
  • 1 fincan zeytin yağı
  • tuz
  • 1 yağlı kağıt

Balık Yemeğimin Tarifi


Hamsileri temizleyip, zeytinyağı ve tuz karışımı ile bir kapta karıştırırım. Yağlı kağıttan büyük bir teflon tavaya, tavanın alt ölçülerini 2 cm geçecek şekilde yuvarlak bir parça alıp keserim. Balıkları başları tavanın kenarlarına kuyrukları tavanın ortasına gelecek biçimde yanyana sık aralıklarla dizerim. Aynı şekilde yağlı kağıttan tava ölçülerinden 2 cm fazla genişlikte bir yuvarlak daha kesip dizilmiş olan hamsilerin üzerine örterim ve tavayı orta ısıda ara sıra alt kısmı maşa ile kaldırıp kontrol ederek pişirmeye başlarım, alt kısım hafif kahverengi olmaya başladığında, bir tencere kapağıyla alt üst yapıp ve yine altta kalan kısım hafif kahverengi olana kadar pişiririm. Diğer yanda hazırladığım, ince dilimlenmiş kuru soğan, maydanoz ve roka karışımı ile beraber servis yaparım.

    Hiç yorum yok: