12 Mart 2009 Perşembe

Lüfer Dolması Tarifi




Lüfer dolması

Balık Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 lüfer
  • 2 kuru soğan (ay şeklinde ince kıyılmış)
  • maydanoz
  • sumak
  • kırmızı biber
  • limon
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağı
  • iğne-iplik :)



Balık Yemeğimin Tarifi


Soğanları suda yıkayıp, sıkıp acı suyunun çıkmasını sağlarım. Maydanozları ince ince kıyarım, soğan ve maydanozlara, sumak, karabiber, kırmızı biber, tuz katıp karıştırırım. Limon sıkarım, en sonunda zeytinyağı gezdiririm. Lüferi temizlerken (kafasını koparmam), belkemiği üzerindeki kanı iyice kazıyıp temizlerim. Balığın içine hazırladığım karışımı alabildiğince doldururum. Son olarak kuyruktan başlayarak galsamaya kadar iğne iplikle yardımı ile dikerim ve galsama üzerinde ipi düğümlerim. Alüminyum folyoya sararak fırında kızarana kadar pişirip servis yaparım.

    Hiç yorum yok: