12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi




Zeytinyağlı Barbunya


Yemeğimin Malzemeleri


  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 Kilo taze barbunya
  • 4 dolmalık biber
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Barbunyanın kabuklarını ayırırım ve haşlarım, suyunu süzerim. Zeytinyağını tencereye alırım ve içinde ince doğranmış soğanı hafifçe öldürürüm. Ufak doğranmış domates ve dolmalık biberi eklerim, biraz daha kavururum. Tuz, şeker ve barbunyaları eklerim. 3 Su bardağı suyu da kattıktan sonra 1 saat pişiririm. Soğuduktan sonra servis yaparım. (8 kişiliktir).



Hiç yorum yok: