12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi





Zeytinyağlı Biber Dolması

Yemeğimin Malzemeleri

  • 3 su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 8 soğan
  • 2 domates
  • 1 demet dereotu
  • 1 kg dolmalık biber
  • 1 çay kaşığı şeker çam fıstığı
  • kuşüzümü
  • karabiber
  • yenibahar

Yemeğimin tarifi

Pirinci dikkatlice ayıklayıp yıkarım. Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını koyup kızdırırım. Pirinçleri ilave ederim ve ardından çam fıstığı ve tuzu eklerim ve fıstıklar pembeleşene kadar karıştırırım. Soğanları rendeleyip, sıkıp suyunu akıtırım ve pirinçlere katarım. 5 dk daha kavururum. Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartırım. Küçük parçalara bölüp, soğanlı pirince eklerim ve karıştırarak yağını ve suyunu çekmesini beklerim. Daha sonra tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırırım. Tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletirim. 30 dk sonra iri dolmalık biberlerin içini oyarım ve hazırladığım karışımı doldururum ve ağzını ince bir dilim domates ile kaparım. Tencereye yerleştirilen biberlerin üzerine bir tabak kapatın. Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su ekleyin. Orta ısıdaki ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 8 kişiliktir.

Hiç yorum yok: