12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi




Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Yemeğimin Malzemeleri


  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kilo kereviz
  • 1 portakalın suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 soğan
  • 1 havuç
  • yarım demet dereotu
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Kerevizleri soyup, halka şeklinde doğrayıp, yıkarım. Havuçları ve soğanları aynı şekilde halka halka doğrarım. Kerevizleri tencereye dizerim ve ortalarına havuçları ve soğanları yerleştiririm. Üstüne zeytinyağı gezdiririm. Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da koyup, kısık ateşte 20 dk pişiririm. Soğuduktan sonra servis tabağına alırım ve soğuk servis yaparım. 8 kişiliktir.




Hiç yorum yok: