12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla Tarifi




Zeytinyağlı Bakla

Yemeğimin Malzemeleri


  • zeytinyağı
  • 500 gr bakla
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 arpacık soğan
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yemeğimin tarifi

Soğanları zeytinyağında kavurmaya başlarım, un ekleyip devam ederim. Baklaları ekleyip biraz çeviririm. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave ederim. En düşük derecedeki ateşte bir saat pişiririm. Pişmesine yakın limon suyu ve dereotu eklerim.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık...güzel görünüyor...
ceren...