12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Havuçlu Pırasa Tarifi




Zeytinyağlı Havuçlu Pırasa

Yemeğimin Malzemeleri


  • zeytinyağı
  • 1 kg pırasa
  • 3 orta boy havuç
  • 1 avuç kadar pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Pirinci ayıklayıp, yıkarım ve bir kasede su içinde bekletirim. Pırasaları ve havuçları yıkayıp, ayıklarım ve halka halka doğrarım. Tencereye önce havuçları koyarım ve yağda az sotelerim. İçine salçayı ilave edip, kavurmaya devam ederim. Daha sonra pırasaları eklerim ve kavurmaya biraz daha devam ederim, 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, pişirmeye devam ederim. Daha önceden ayıklayıp ıslayıp kenarda bırakmış olduğum pirinci ve tuzu içine eklerim ve pişmeye bırakırım.



Hiç yorum yok: