12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi





Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 7 soğan
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı çamfıstığı
  • 1 avuç kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 500 gr asma yaprağı
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Önce asma yapraklarını 30 dk tuzlu suda bekletirim. Soğanı rendelerim, fıstık ve zeytinyağı ile kavururum. Daha sonra pirinci eklerim ve birkaç kere çeviririm. 2 su bardağı sıcak su koyup orta derecedeki ateşte suyunu çekene kadar pişiririm. 30 dk tencerenin üzerini örterek demlendiririm. Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuz ilave edip karıştırırım. Zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sararım. Bir tencereye bir miktar havuç ve soğan doğrarım ve bunların üzerine birkaç asma yaprağı dizerim. Hazırlamış olduğum dolmaları sıra sıra dizerim. Yağ, su, tuz ve şeker ekleyip, en üst kısmına biraz daha yaprak koyarım. Orta ısıda 40 dk pişiririm.


Hiç yorum yok: