12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Bamya Tarifi






Zeytinyağlı Bamya

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg bamya
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • limon dilimleri
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Bamyaları ayıklayıp ve sap kısımlarını yuvarlak keserim. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımı içinde 5 dk bekletirim. Soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleştiririm. Bamyaları yıkayıp süzgece alırım ve soğana eklerim. 2 dk soğanla beraber pişiririm. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrarım. Bamyaya ekleyip 3 dk daha pişirmeye devam ederim. Şeker ve limon suyunu katıp, tuz serperim. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişiririm. Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yaparım.



Hiç yorum yok: