12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi






Zeytinyağlı Kereviz

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 600 gr kereviz
  • 4 limonun suyu
  • 4 havuç
  • 3 patates
  • 5 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı şeker

Yemeğimin tarifi

Bir kabın içinde limon suyu ve unu biraz su ekleyerek çırparım. Kabuğunu soyup kalınca dilimlenmiş kerevizleri bu sosun içine atıp, çıkartırım ve yayvan bir tencereye koyarım. Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler şeklinde keserim. Kerevizlerin üzerine yerleştiririm. Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökerim. Zeytinyağı ve tuz ekleyerek orta derecedeki ateşte 30 dk kadar pişiririm. Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuduktan sonra servis yaparım.



Hiç yorum yok: