20 Nisan 2009 Pazartesi

Ağlayan Kek Tarifi



Ağlayan Kek

Kekimin Malzemeleri
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan un
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
kreması için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk krem şanti
sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kakao
Kekimin Tarifi

Keki hazırlamak için önce yumurta ile şekeri çırparım. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu eklerim. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırparım. En son kabartma tozunu koyup iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltıp 175 dereceye ayarladığım fırına koyup 30 dk. sonra alırım ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltırım. Sonra soğumaya alırım. Kek soğuduktan sonra önceden hazırladığım krem şantiyi üstüne sürerim. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişiririm. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakırım. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltırım. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: