20 Nisan 2009 Pazartesi

Ahududulu ve Limonlu Kek Tarifi



Ahududulu ve Limonlu Kek

Kekimin Malzemeleri
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 225 gr ahududu
  • pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 3,5 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı yağsız süt
  • 1,5 çorba kaşığı şeker

Kekimin Tarifi

6 sufle kabını hafifçe yağlarım, ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit oranda paylaştırırım. Bir kapta 3,5 çorba kaşığı margarini eritip üzerine unu ve sütü eklerim. Karıştırarak kaynatırım. 1 dk. sonra ateşten alıp soğumaya bırakırım. Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpıp, rendelenmiş limon kabuğu, şeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu eklerim. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığım iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökerim. 190 dereceye ayarladığım fırında yaklaşık 20 dk. pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serperim, ahududular ile süslerim ve sıcak sıcak servis yaparım.

Hiç yorum yok: