Bağdat Sütlacı
Tatlımın Malzemeleri
- 1 litre süt
- 2 dövülmüş damla sakızı
- 75 gr kırık pirinç
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 150 gr şeker
- 100 gr kaymak
- tuz
Tatlımın Tarifi
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayıp süzerim. Tuz, sakız, haşlanan pirinci ve sütü karıştırırım. Sütlaç lapamsı bir hal alana kadar pişiririm. Bekletmeden kaselere alırım. Başka bir tencereye yarım su bardağı su, şeker ve limon suyunu karıştırırım. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiririm. Soğumaya bırakırım. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökerim ve kaymakla beraber servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder