23 Nisan 2009 Perşembe

Kestaneli Pasta Tarifi



Kestaneli Pasta


Pastamın Malzemeleri


  • 125 gr margarin

  • 1 kilo kestane

  • 6 yumurta

  • 1 pk krem şanti

  • 150 gr bitter çikolata

Pastamın Tarifi


Kestaneyi haşlayıp, ayıklarım. Daha sonra robottan geçiririm. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ekleyip mixerden geçiririm. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma katarım. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat pişiririm. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritirim. Soğuyan kestaneyi ikiye keserim. Arasına çikolata sosunu sürerim. En üstüne de krem şantiyi sürerim.

Hiç yorum yok: