24 Nisan 2009 Cuma

Enginarlı Makarna Tarifi

Enginarlı Makarna

Makarnamın Malzemeleri

  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket kesme makarna
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr salam
  • 1 limonun suyu
  • 5 enginar
  • 100 gr margarin
  • karabiber
  • tuz
Makarnamın Tarifi

Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyarım daha sonra enginarları ufak ufak doğrarım. Hepsini tuzlu suda haşlayıp, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavururum. Salamı ince ince doğrarım. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzdükten sonra küçük parçalara ayırdığım 3 çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriyle karıştırırım. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyarım. Yağ ısınınca kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu eklerim. Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş eklerim. Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip 5 dakika pişiririm. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayarım. Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökerim. Kalan sosun yarısını da yayarım. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice kızarıncaya kadar pişiririm.

Hiç yorum yok: