24 Nisan 2009 Cuma

Fırında Domatesli Makarna Tarifi

Fırında Domatesli Makarna

Makarnamın Malzemeleri

  • 3/4 kahve fincanı un
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 bardak rendelenmiş kaşar
  • 3 domates
  • 350 gr çubuk makarna
  • 16 bardak su
  • 2 bardak süt
  • 1 soğan
  • 4 yumurta
  • 3,5 çorba kaşığı tuz
Makarnamın tarifi

Su ile tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye alırım. 20 dk.haşlayıp, tencereyi ateşten alırım. Makarnanın suyunu süzerim. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyarım. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştiririm. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam ederim. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam ederim. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökerim. Karıştırarak sekiz dakika pişiririm. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığım domates salçasını eklerim. İyice karıştırdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakırım. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyarım. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrarım ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika harlı ateşte pişiririm. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyarım. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırladığım salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katarım. İyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştiririm. Kızgın bir fırına koyup, 40 dk.kadar pişiririm. Çıkartıp, 15 dakika beklettikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: