26 Nisan 2009 Pazar

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi



Fırında Patlıcan Kebabı

Kebabımın Malzemeleri
  • yarım kilo orta yağlı koyun kıyması
  • 1 kilo orta boy patlıcan
  • 1 kilo domates
  • 2 soğan
  • 4 yeşil biber
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 sarmısak
Kebabımın Tarifi

1 Soğanı ve sarmısakları rendelerim. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ilave ederim. Güzelce yoğurup, elde ettiğim köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletirim. Patlıcanları kalın halkalar halinde keserim ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletirim. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştiririm, ve bu işlemi tüm malzemeye uygularım. Eğer 5 patlıcan kullandıysam arasında köfte olan 5 patlıcan elde ederim. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin çöp şişler geçiririm ve tepsiye yerleştiririm. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrarım, buna doğranmış bir soğanı da eklerim ve patlıcanları üzerine dökerim. Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine eklerim. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökerim ve 300 derecede 45 dakika pişiririm. Yanında bulgur pilavı ile servis yaparım.

Hiç yorum yok: