26 Nisan 2009 Pazar

Fırında Poşet Kebabı Tarifi

Fırında Poşet Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • 700 gr küçük tike doğranmış et
  • 6 arpacık soğanı
  • 3 orta boy havuç
  • 4 orta boy patates
  • yarım kilo bezelye
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz
Kebabımın Tarifi

Bir kabın içine küp küp doğradığım patatesleri, dörde bölüp doğradığım havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda eritilmiş) domates salçasını karıştırırım. Eğer bezelye konserve ise en son karıştırırım, değil ise bu karışımla birlikte onuda karıştırırım. Sonra bir fırın poşetinin içine unu dökerim ve poşetin ağzını kapatarak unun poşetin her yerine dağılacak şekilde çalkalarım. Yaptığım karışıma biraz da tuz ekleyip poşete doldururum. Ağzını bağlarım. Poşetin içi hava dolduğundan ve buharının az da olsa dışarı çıkmasını istediğimden dolayı bıçakla poşete 5 defa küçük delikler açıp 220 derece sıcaklıkta 45 dakika pişiririm.

Hiç yorum yok: