22 Nisan 2009 Çarşamba

Islak Kek Tarifi



Islak Kek

Kekimin Malzemeleri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
Kekimin Tarifi

Şeker ve yumurtaları güzelce çırparım. Süt, yağ, kakao ekleyip, bu karışımdan 1 su bardağı ayırırım ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklerim. 170 derecelik fırında pişiririm. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğum 1 bardaklık karışımı kekin üstüne iyice çektirerek dökerim. Bir süre sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: