2 Nisan 2009 Perşembe

Sardalya Kebabı Tarifi



Sardalya Kebabı

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kilo sardalya
  • 1 limon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 7 sivri biber

Balık Yemeğimin Tarifi

Sardalyaları temizledikten sonra sularını tel süzgeçte süzerim. Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovarım. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana eklerim. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp iri iri doğrarım. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra iri iri doğrarım. Yağlı kağıtları 25 cm boyunda kareler haline getirerek yayarım ve üzerine zeytinyağı sürdükten sonra biraz piyaz yayarım. Her bir Yağlı kağıt için 6 sardalya seçerim. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyarım. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getiririm. Fırın tepsisini yağlarım ve paketleri yanyana dizerim. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürerim ve 40 dk. pişiririm. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: