2 Nisan 2009 Perşembe

Salçalı Uskumru Tarifi



Salçalı Uskumru

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1,5 kilo uskumru balığı
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 defne yaprağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 kereviz
  • 4 domates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 limon
  • 1 demet maydanoz
  • karabiber, tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Balıkları temizleyip, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizerim. Sebzeleri ayıklarım, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrarım. Tuz, biber, tereyağ, su ve defne yapraklarını ilave ederim. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye kadar kaynatırım. İnce delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltırım. Maydanozu kıyıp, üzerlerine serperim. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyarım. Orta hararetli fırında 45 dk. kadar pişirip, servis ederim.

Hiç yorum yok: