2 Nisan 2009 Perşembe

Palamut Köftesi Tarifi



Palamut Köftesi

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1 palamut balığı
  • 1 soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • 2 limonun suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, karabiber, maydanoz, tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Balığın içini temizleyip, bol su ile yıkarım. Kılçıklarından kolayca ayrılmasını sağlayana kadar haşlarım ve tencereden alıp, süzerim. Siyah etlerini, kılçıklarını ve derisini temizlerim. Kalan eti bir kaba koyarım. Soğanı rendelerim, ekmek içini hafifçe ıslatıp yoğurup, ufalarım, yumurtayı biraz çırpıp bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla beraberce balığa katarım. Maydanozu ince ince kıyıp, eklerim. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler hazırlarım. Zeytinyağını kızdırıp, balık köftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartırım. Limon ve maydanozla süsledikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: