Midye Dolma
Balık Yemeğimin Malzemeleri
- 60 büyük boy midye
- 500 gram zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- 250 gram kuş üzümü
- 1,5 kilo soğan
- 1 demet dereotu
- 200 gram beyaz fıstık
- 4 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı şeker
- karabiber, yenibahar, tarçın, tuz
Balık Yemeğimin Tarifi
Midyeleri temizleyip, bol su ile yıkarım. Bir bıçakla kenarlarından açarım. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarırım. Tekrar bol suda yıkayıp bir süçgeçte süzerim. Soğanları ufak ufak doğrarım, fıstıkla beraber zeytinyağında sararana kadar kavururum. Yıkanmış pirinci ve tuzu eklerim. Pirinç suyunu çekinceye kadar kavururum. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve şeker eklerim. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye kadar bekletirim. Tencerenin kapağını kapatıp soğumaya alırım. İnce ince kıydığım dereotunu eklerim. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldururum. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişene kadar kaynatırım. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder