Maydanozlu Alabalık
MALZEMELER
- 2 büyük boy alabalık
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 demet maydanoz
- 3 limon
- zeytinyağ
- karabiber
- tuz
Balık Yemeğimin Tarifi
Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte bir güzel süzerim. Sonra buzdolabına koyup, etlerinin biraz sertleşmesi için 60 dakika kadar bekletirim. İnce ince kestiğim alabalık dilimlerini servis tabağına dizerim. Diğer yanda, bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yaparım ve alabalığın üzerine dökerim. Yarım gün kadar dinlendiririm, daha sonra maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder