3 Nisan 2009 Cuma

Şekerpare Tarifi



Şekerpare

Tatlımın Malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Un
  • ceviz (dövülmüş)
  • ceviz (yarım yarım ayrılmış üzeri için)
Şurubu İçin :
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Tatlımın Tarifi

Margarini eritirim, yumurtayı şekerle karıştırıp margarine ilave ederim. Yoğurt, karbonat ve elenmiş un katarak yumuşakça bir hamur hazırlarım. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, elimin içinde yassıltıp, içine dövülmüş ceviz koyarım ve kapatırım. Üstüne yarım cevizlerden koyarım. Tepsiye dizip fırına veririm. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökerim ve soğuk olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: