3 Nisan 2009 Cuma

Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

hamuru için:

  • 1 yumurta akı
  • 200 gr şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 gr margarin
  • 150 gr çikolata rendesi
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gr un
şerbeti için:
  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 1 limonun suyu


Tatlımın Tarifi

Şurubu hazırlamak için suyu ve şekeri kaynatırım. İnmesine yakın limon suyunu ilave ederim ve
soğumaya bırakırım. Yumurta akını çırparak kar haline getiririm ve şekeri içine azar azar dökerek yediririm. Yağı eritip soğuturum ve yumurta sarısıyla karıştırırım. Kalan malzemeleri yumurta akına ilave ederim. Yağ ve yumurta sarısını da eklerim. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp 180 derecedeki fırında pişiririm. Üzerine şerbetini dökerim. Kaymakla harika olur.

Hiç yorum yok: