3 Nisan 2009 Cuma

Çerkez Tatlısı Tarifi



Çerkez Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

şerbeti için:
  • 3 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • 1 limonun suyu
hamuru için:
  • 4 yumurta sarısı
  • yarım kilo un
  • 150 gr pudra şekeri
  • 150 gr yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
  • 3 yumurtanın akı
  • 250 gr toz ceviz
  • 250 gr pudra şekeri
  • kızartmak için sıvıyağ
Üzeri İçin: kaymak, antep fıstığı

Tatlımın Tarifi

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp, ocaktan almama yakın limon suyunu eklerim. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alırım ve soğumaya bırakırım. Mayayı ılık şekerli suda eritirim. Hamur malzemeleriyle beraber yoğururum. Yumruk iriliğinde bezelere ayırırım. Üzerine nemli bir bez kapatıp yarım saat bekletirim. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açarım. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yaparım. Açtığım yufkaların içine paylaştırırım. İnce rulolar yaparım. Ufak ufak kesip kızgın yağa atarım. Her tarafı kızarınca şuruba atarım ve çıkarınca üzerine antep fıstığı serpip, kaymakla beraber servis yaparım.

Hiç yorum yok: