2 Nisan 2009 Perşembe

Uskumru Dolması Tarifi



Uskumru Dolması

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1,5 kilo soğan
  • 6 yumurta
  • 3 kilo uskumru
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram kuş üzümü
  • 200 gram ceviz içi
  • 750 gram zeytinyağ
  • 1 paket yenibahar
  • 100 gram beyaz fıstık
  • 2 su bardağı galeta unu
  • karabiber, tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Balıkların içlerini temizlerim ve bol su ile beraber iyicene yıkarım. Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırarım. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarırım. Etlerini kıyarım, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve zeytinyağı ile beraber kavururum. Kıyılmış etleri, çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz, biber, yenibahar ekleyip tekrar 15 dk. daha kavurup ateşten alırım. Soğumaya bırakırım. 1 limonun suyunu eklerim. Hazırladığım malzeme ile balıkları doldururum ve önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartırım. Soğuduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: