Bıçak Tatlısı
Tatlımın Malzemeleri
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- yarım kilo şeker
- 1,5 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Tatlımın Tarifi
 Şerbeti hazırlamak için şeker ile 1,5 su bardağı suyu kaynatırım ve limon suyunu eklerim. Derin bir kapta margarini eritirim, sütü eklerim. Kaynadıktan sonra altını kapatırım. Unu azar azar katıp, sürekli karıştırarak hamur hazırlarım. Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyip, iyice yoğururum. Hamuru fırın kabına yayarım ve elimle düzeltirim. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde keserim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiririm. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdiririm. 6 saat dinlendirip, servis ederim.
Şerbeti hazırlamak için şeker ile 1,5 su bardağı suyu kaynatırım ve limon suyunu eklerim. Derin bir kapta margarini eritirim, sütü eklerim. Kaynadıktan sonra altını kapatırım. Unu azar azar katıp, sürekli karıştırarak hamur hazırlarım. Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyip, iyice yoğururum. Hamuru fırın kabına yayarım ve elimle düzeltirim. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde keserim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiririm. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdiririm. 6 saat dinlendirip, servis ederim.
 
 
 Kayıtlar
Kayıtlar
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder