14 Mayıs 2009 Perşembe

Şilki Tarifi

Şilki

Tatlımın Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı pekmez
Tatlımın Tarifi

Önce mayayı bir çay bardağı ılık suda eritirim. 10 dakika bekletirim ve yumurtayı ekleyerek karıştırırım. Unu derin bir kaba içine alıp, mayalı karışımı ilave ederim. Lokma hamuru kıvamında sıvı bir hamur elde edene kadar ılık su ilave ederek iyice karıştırırım. Tavayı ve saçı ısıtırım. Hamurdan kepçe ile alarak tavaya yayarım. Krep şeklinde iki taraflı pişiririm. Krepleri keserek bir tepsiye yerleştiririm. Tereyağını bir tavada kızdırıp kreplerin üzerine gezdiririm. Su ve pekmezi karıştırıp şerbeti hazırlarım. Bu şerbeti kreplerin üzerine gezdirip servis yaparım.

Hiç yorum yok: