12 Mayıs 2009 Salı

Dilber Dudağı Tarifi

Dilber Dudağı

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • 700 gr un
  • 250 gr ceviz
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı zeytinyağı
Sosu için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • yarım limonun suyu
  • şekeri kaba boşalttığımda bir parmak geçecek kadar su

Tatlımın Tarifi

Bir paket margarini eritirim ve hafifçe ılınmasını beklerim. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonat koyup, hamur haline getiririm. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğururum. Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açarım. Dövülmüş cevizleri hamurun üzerine yayarım, rulo yapıp yuvarlarım, merdane ile tekrar açarım. Bardak yardımı ile daire şeklinde keserim. Kestiğim parçaların iki ucunu birleştiririm. Yağlanmış tepsiye dizip fırına veririm. Çıkarttığım zaman şerbet dökerim. Şerbeti için; 2,5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak geçen suyla kaynatırım. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar bekletip, yarım limonu içine sıkarım. Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökerim. Dinlendirip servis ederim.

Hiç yorum yok: