Revani
Tatlımın Malzemeleri
- limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı irmik
- 4,5 su bardağı şeker
- hindistan cevizi
Tatlımın Tarifi
4 Su bardağı su ile dört su bardağı şekeri kaynatıp, sulu bir şurup hazırlarım. Yumurtalarla yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesini çırpıp, koyu yoğurt kıvamına getiririm. Limon suyu ilave edip, iki defa daha çırparım. Elenmiş un ve irmik karışımı katıp karıştırırım. Daha sonra yağlanmış tepsiye boşaltıp orta ısıdaki fırında pişiririm. Pişirdikten sonra daha büyük bir tepsiye alıp üzerine sıcak şurup dökerim ve kapağını kapatıp hafif ateşte çevirerek şurubunu çektiririm. Daha sonra bir süre dinlendirip, üzerine hindistan cevizi serpiştiririm ve servis ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder