2 Mayıs 2009 Cumartesi

Kırlane Tarifi

Kırlane

Malzemeleri

  • 1 büyük kase su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • alabildiği kadar un
  • 100 gr beyaz peynir
  • yarım paket tereyağ yada bitkisel margarin

Tarifi

Su, yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırırım. Koyu kek hamuru kıvamına gelecek şekilde un eklerim. İyice karışan hamuru yağlanmış orta boy tepsiye dökerim. 200 Dereceli fırında kızarana kadar pişiririm. Fırından çıktığı gibi hemen bir çatal yardımıyla çapalar gibi hamuru tırtıklarım. Erittiğim tereyağını çapalanan hamurun üzerine dökerim. Peyniri de ufalayarak en üste döküp servis ederim.

Hiç yorum yok: