2 Mayıs 2009 Cumartesi

Kırgız Samsısı Tarifi

Kırgız Samsısı

Malzemeleri

  • 1 yumurta, un, su
  • 1 cay bardağı sıvıyağ
  • 250 gr küçük doğranmış koyun eti
  • 4 orta boy küçük doğranmış soğan
  • karabiber, tuz

Tarifi

1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur hazırlarım. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayırıp açarım. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yaparım. Bu ruloyu küçük parçalar halinde keserim. Küçük parçalar tek tek açıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli veririm. Yağlı tepsiye dizerim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişiririm. Harcı hazırlamak için: Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırırım. Pişirmeden çiğ olarak koyarım.

Hiç yorum yok: