2 Mayıs 2009 Cumartesi

İçli Kete Tarifi



İçli Kete

Malzemeleri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 kilo un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • tuz
Tarifi

Bütün malzemeyi karıştırarak, börek hamuru gibi yoğururum. 2 saat dinlendirip, 5 bezeye ayırırım. Bezeleri oklava ile kalınca açarım. Diğer yanda 250 gr unu, iki çorba kaşığı yağ ve tuzla kavururum. Bunu açtığım yufkaların birer kenarına döküp, rulo yaptıktan sonra, gül şekli alacak biçimde kıvırırım. Üzerine elim ile hafifçe bastırıp, yumurta sarısı sürerim ve orta hararetli fırında pişirip servis ederim.

Hiç yorum yok: