2 Mayıs 2009 Cumartesi

Ekmek Suflesi Tarifi

Ekmek Suflesi

Malzemeleri

  • 12 dilim ufak bayat ekmek
  • 250 gr taze çiftlik mantarı
  • 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
  • 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 4 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz
Tarifi

Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararana kadar, tavada kızartırım. Mantarları ince ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavururum. Halka şeklinde doğradığım soğanı ekleyip, karıştırırım ve buna bir miktar tuz katarım. Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu karışımı boşaltıp, ince ince doğradığım maydanozu serperim. Üzerine ekmekleri dizip kapatırım. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyarım. Süt ile çırptığım yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine koyarım. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika pişiririm. Fırından alıp, folyoyu çıkarırım ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 10 dakika pişiririm. Sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: