5 Mayıs 2009 Salı

Kuru Mantı Tarifi



Kuru Mantı

Mantımın Malzemeleri
  • yarım kilo un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 mama kaşığı tuz
İçi için:
  • 250 gr tavuk yada dana kıyması
  • bir miktar kıyılmış maydanoz
  • kırmızı biber, karabiber
Sosu için:
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık sıvı yağ
Üzerine:
  • sarmısaklı yoğurt

Mantımın Tarifi

Yağ, un, su ,tuz ve yumurtayı kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak halde yoğururum. Bu hamuru 3 parçaya ayırırım. Her parçanın üzerine un dökerek merdane ile 2 mm kalınlığımda açarım. Çay bardağıyla bastırarak yuvarlaklar çıkartırım. Ortalarına bir miktar etli harç koyarım. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükerim. Yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizerim. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp, 150 derecelik fırında yarım saat kızartırım. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağı karıştırıp, üzerine 2 bardak tavuk suyu eklerim. Fırında kızaran mantıları yayvan bir tencereye alırım. Sıcak durumdaki sosu üzerine dökerim. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişiririm. Arada bir karıştırırım. Servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökerim. Pul biber ve maydanozla süsleyerek servis yaparım.

Hiç yorum yok: