4 Haziran 2009 Perşembe

Sütlaç Tarifi

Sütlaç

Tatlımın Malzemeleri

  • 100 gram pirinç
  • 1 litre süt
  • 250 gram şeker
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram nişasta
  • 1 paket vanilya
Tatlımın Tarifi

Önce pirinci ayıklarım ve yıkarım. Yumuşayana kadar haşlarım. Suyunu süzdükten sonra tahta kaşıkla biraz ezerim. Sütü tencereye alırım. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ve ezdiğim pirinçleri eklerim. 1 Su bardağı su ile karıştırdığım nişastayı ilave ederim. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişiririm. Ağır ateşte yaklaşık 25 dakika piştikten sonra fırın kaplarına doldururum. Üzeri kahverengi olana kadar fırında tutarım. Daha sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: